Domov » Tematske zabave » Poletje

Poletje

poletje

Fotografija: marin, freedigitalphotos.net

Poletja se nikoli ne naveličamo, poleg tega pa je idealen čas za sproščeno druženje prijatelji. Tudi, če je zunaj mrzlo, lahko temperaturo dvignemo s pravim vzdušjem, dekoracijo in seveda odlično kulinariko.

Tule ponujamo nekaj smernic pri organiziranju prave poletne zabave.


Obleka (“Dress code”):

slamnik, sončna očala, kopalke, pareo


Dekoracija:

Girlande, lučke, školjke in ribice, baloni z morskimi motivi ali motivi sonca, pribor in krožniki z morskimi motivi


Oprema:

(otroški) bazen, poletne igrače in igre (loparji, balinčki, napihljive igrače in blazine)


Aktivnosti:

Družabne igre, karaoke, ples


Hrana in pijača:

Sadje (lubenica, ananas, banane) in sadna solata, sladoled, sangria, Pina Colada, prigrizki


Nekaj idej za “poletni” meni:


Nabodalca z grško solato

Čas priprave: 15 minut

Sestavine za 4-6 nabodalc:

  • Četrtina kumare
  • Sol in sveže mleti poper
  • 120 gramov feta sira (narežemo na 16 kock)
  • 8 izkoščičenih, prepolovljenih oliv
  • 8 zrelih češnjevih, prepolovljenih paradižnikov
  • Dve čajni žlički olivnega olja

Navodila:

  1. Kumaro narežemo na diagonalne kose.
  2. Koščke kumare damo na pladenj in jih osolimo in popramo.
  3. Na vsak košček kumare damo feta sir, olivo in polovičko paradižnika.
  4. Vse skupaj prebodemo z zobotrebcem.
  5. Nato malce popršimo z olivnim oljem in po želji še z malce popra ter serviramo.

Sangria

Sestavine:

  • 3 deli rdečega vina
  • 1 del pomarančnega soka
  • 2 dela limonade
  • Narezano sadje
  • Led

Priprava:

  1. Vse sestavine zmešamo v večjem vrču in po okusu dodamo vina ali soka, da dosežemo želen okus in moč.


Piščančja solata s kuskusom in pomarančami

Sestavine

  • 2 pesti kuskusa
  • Sok ene limone
  • Sok 2 pomaranč
  • Pomaranča
  • Olivno olje
  • Sol in poper
  • Pest piščanca (narezanega na koščke)- oziroma po želji
  • Pest nasekljanega drobnjaka
  • Pest svežih listov bazilike

Priprava:

  1. Kuskus skuhamo po navodilih na embalaži.
  2. V ločeni skledi zmešamo limonin in pomarančni sok z olivnim oljem in posolimo ter popramo. Preliv zlijemo v kuskus in pustimo, da se namaka okoli 10 minut.
  3. Pomarančo obrežemo (odstranimo lupino in kožo) in narežemo na kocke.
  4. Nato nežno zmešamo kuskus, kose pomaranče, piščanca in zelišča.

Poletni koktajli:

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*