Domov » Družabne igre » Palačinke party

Palačinke party

pancake-1785461_960_720Ne poznamo človeka, ki ga ne bi razveselil pogled na krožnik palačink. Še manj pa takega, ki ga ne bi z veseljem izpraznil. Palačinke so zato izvrstna izbira za druženje s prijatelji ali za pacanje z otroki v domačem družinskem krogu.

pancakes-2853286_960_720Če organiziramo palačinke party, lahko pripravimo sestavine in s peko kar počakamo na goste. Tako nam bodo lahko delali družbo med obračanjem in peko slastnih palačnik in sproti uničili dokaze ponesrečenih poskusov.

Ker so recepti za palačinke običajno precej preprosti, se jih lahko lotimo tudi z najmlajšimi. Otroci nam lahko priskočijo na pomoč pri pripravi testa ali nadevov, malce večji pa tudi pri samo peki. Peka palačink bo zagotovo popestrila in razvedrila kako deževno nedeljsko popoldne.

Receptov je veliko, običajno ima vsaka družina svojega najljubšega. Če pri nas običajno prisegamo na tanke palačinke, pa so morda komu vseeno ljubše tiste debelejše oziroma “ameriške”. pancakes-282252_960_720Ne glede na debelino, se nanje priležejo tako sladki ali slani okusi, tako da je kombinacij za vse okuse zares veliko.

Sami prisegamo na skutni ali sadni oziroma marmeladni nadev, se pa ne branimo niti nadeva s sirom. Otroci pa bodo verjetno še raje posegli po čokoladnem namazu.

Pijača

Odvisno od tega, ali imamo slane ali sladke palačinke, se odločimo za spremljajoče napitke. V primeru sladkih nadevov priporočamo bolj osvežilne in citrusne pijače, v primeru slanih pa lahko postrežemo tudi s kakim pivom ali mineralno vodo.

Za otroke:

  • limonada ali pomarančni sok,
  • vitaminski napitki,
  • mineralna voda.

Za odrasle:

  • ingverjevo ali navadno pivo (slan nadev),
  • osvežilni koktajli,
  • tonik.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*