Domov » Recepti » Kuhano vino

Kuhano vino

kuhano vino

Tip kozarca:

Okus:

Zahtevnost:

Glavna pijača: ,

Sestavine

  • 1,5 l rdečega vina
  • lupinica ene (bio) pomaranče
  • lupinica ene (bio) limone
  • 1 žlica cimeta
  • ½ žlice klinčkov
  • ½ žlice ingverja
  • ½ žlice muškatnega oreščka
  • Med, agavin sirup ali jabolčni sok po okusu
  • Rezina pomaranče in/ali cimetovali paličica za dekoracijo

Priprava

  1. Vino natočimo v večjo kozico in kuhamo na malem ognju.
  2. Dodamo limonino in pomarančno lupinico.
  3. Dodamo začimbe in kuhamo dalje (cca 30 min).
  4. Posladkamo z medom ali sirupom po okusu.
  5. Nalijemo v skodelice in dekoriramo z rezino pomaranče ali cimet palčko.

O pijači

Kuhano vino je zelo priljubljena pijača v hladnih mesecih predvsem v vzhodnem delu Evrope. V Skandinaviji pa mešanici dodajo še oreščke in melce žganja in jo poznajo kot “božično vino”.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*

V središču