Domov » Recepti » Bourbon Hot Chocolate

Bourbon Hot Chocolate

Vroča čokolada z javorjevim sirupom

Tip kozarca:

Okus:

Zahtevnost:

Glavna pijača:

Sestavine (za cca. 4 porcije)

  • 54 cl polnomastnega mleka (18 meric)
  • 12 cl temne čokolade (4 merice)
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • ščepec soli
  • 12 cl Four Roses bourbon (4 merice)
  • stepena smetana
  • čokoladne mrvice (dekoracija)

Priprava

  1. Čokolado nasekljamo ali naribamo na drobne koščke.
  2. Mleko nalijemo v manjšo posodo z debelim dnom.
  3. Pogrejemo na nižji temperaturi in občasno premešamo, da se ne prime na dno.
  4. Dodamo rjavi sladkor, sol, javorjev sirup in čokolado in možno mešamo, dokler se čokolada ne razpusti.
  5. Segrevamo še cca 4 minute in neprenehoma mešamo.
  6. V zadnji minuti dodamo še bourbon, nato pa prelijemo v skodelice.
  7. Okrasimo s stepeno smetano in čokoladnimi mrvicami po okusu.

O pijači

Vroča čokolada za odrasle- ko vam je vsega dovolj ali pa ste si samo zaželeli kak hormonček sreče več.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*

V središču