Domov » Družabne igre » Zimske dogodivščine – gradnja igluja

Zimske dogodivščine – gradnja igluja

dsc_7425-kleinV mrzlih zimskih mesecih, ko zapade nekaj centimetrov snega, nam misli pogostokrat uidejo vn v naravo. Zimske popolndeve si lahko začinimo z družbo prijateljev in skupnimi zimskimi radostmi.

Tokrat bomo govorili o gradnji igluja. Gradnja zahteva sodelovanje in usklajenost skupine. Kvadri so lahko zelo težki zato je tu nujna pomoč vseh člaov družbe.

igloo-506343

Zelo pomembno pri gradnji igluja je, da je sneg zbit, kolikor je le mogoče. Gradnja bo lažja, če bo sneg dovolj moker.

iglu_building_1_1998-03-30Ko sneg »poštamfamo« ali kako drugače utrdimo, z lopato oblikujemo kvadre. Predlagamo, da so kvadri čim večji, da gradnja poteka hitreje. En del ekipe se lahko posveti posveti gradnji, drugi pa zunanjemu in notranjemu oblikovanju.

Pri izdelovanju vhoda (luknje) v iglu moramo biti pozorni na odpadni sneg, ki se hitro nabere v naši iglu “dnevni sobi”. Le-tega lahko uporabimo za gradnjo nadstreška in utrjevanje sten.

Nikakor pri gradnji ne smemo pozabiti na izgradnjo spodobnega bifeja, v katerem bo kasneje odlično ohlajena pijača.

Pri gradnji iglu ves čas nekoliko polivamo z vodo, da sproti zmrzuje. V notranjosti lahko izdelamo še snežne klopi, ki jih prekrijemo z odejami in pregrinjali.

Na koncu prinesemo nepogrešljivo pijačo in svečke ter uživamo v najboljši družbi! V kolikor se vam v naslednjih dneh ne obeta dež, se bo tak iglu kar dolgo obdržal, vi pa boste v njemu lahko preživeli kar nekaj zabavnih družabnih večerov.

 

Želimo vam veliko smeha in zabave!

pexels-photo-243917

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*