Domov » Družabne igre » Otroške igre doma

Otroške igre doma

hands-2847508_960_720Organizirate otroško zabavo ali iščete način, kako zabavati povabljene otroke kar v domači dnevni sobi? Tule nekaj idej za igrice, ki so primerne tudi za dolge deževne popoldneve.

Skriti predmet

Igro lahko igramo doma ali na vrtu in je primerna za različne starostne skupine otrok.

Določimo predmet, ki ga bodo otroci iskali, nato pa eden od otrok ta predmet skrije in potem z navodili (vroče, hladno, še hladneje …) usmerja ostale otroke.

Za drugo različico skritih predmetov potrebujete neprosojno vrečo in različne predmete. Če so otroci mlajši, naj vsak seže v torbo po en predmet in poskuša na podlagi tipanja in ugibanja uganiti, kateri predmet bo potegnil iz vreče.

Če gre za malce starejše otroke, pa naj samo eden seže v vrečo po predmet, ki smo ga izbrali mi, in na podlagi tipa opisuje predmet ostalim otrokom v skupini, ki nato ugibajo, za kateri predmet gre. Tisti, ki ugane, je nato na vrsti za naslednji krog opisovanja.

 

Podajanje darila

Pred igro moramo imeti pripravljeno primerno darilo za starostno skupino prisotnih otrok. Darilo večkrat zavijemo, v do 10 plasti ovojnega papirja, po možnosti različnih barv.

Otroci naj se nato postavijo v krog. Potem zavrtite glasbo, medtem pa si otroci podajajo paket iz rok v roke. Ko se glasba ustavi, otrok, ki trenutno drži paket, odvije eno plast papirja. To se nato ponavlja tako dolgo, da se do konca odvije paket. Darilce oziroma nagrado prejme tisti otrok, ki je paket odvil do konca.

 

Metanje žogic

Za to igro potrebujete tri ping pong žogice (ali naredite žogice iz zmečkanega papirja) in plastične kozarčke ali posodice.

Te razporedite v krogu ali vrstah, po želji pa lahko vanje namestite tudi papirčke z navedenimi točkami.

Otroci se nato postavijo v kolono in vsak ima na voljo tri poizkuse, da zadene lončke. Večji lahko tekmujejo v številu zbranih točk, manjši pa bodo veseli že zadetega kozarčka.

 

Štafete nad in pod

Igra je primerna tako za zunanje igrišče kot otroško sobo. Otroci naj se postavijo v eno ali dve vrsti (ali več, odvisno od števila otrok). Prvemu otroku podajte srednje veliko žogo, ki jo prek svoje glave poda naslednjemu otroku za seboj. Naslednji otrok pa jo mora pod svojimi nogami podati dalje. Ta vzorec nad in pod se nadaljuje do konca vrste.

Če je vrst več, zmaga seveda najhitrejša.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*