Domov » Družabne igre » Jesenske igre

Jesenske igre

Pisana jesen ponuja obilo darov in kar nekaj razvedrila za najmlajše.

Koruzna zrna so zabavna - sama ali kot bonboni

Koruzna zrna so zabavna – sama ali kot bonboni

Če praznujete rojstni dan ali le preganjate dolgčas, boste morda uživali v katerem izmed naslednjih predlogov.

Stolp iz jabolk

Vsak od igralcev dobi 5 jabolk, ki jih mora zložiti enega na drugega v pokončen stolp. Nato igralec odmakne roke. Zmaga tisti, katerega stolp prvi zdrži pokončno vsaj 3 sekunde.

Ločevanje barv

Enostavna in sladka barvita igrica. Na zalogi moramo imeti veliko raznobarvnih bonbončkov (npr. M&M, Skittles …). Vsak igralec ima pred seboj 5 lončkov (oziroma toliko, kot je barv bonbonov) in 50 bonbonov.

Ko se igra začne, vsak igralec začne ločevati bonbone različnih barv (v isti lonček ista barva), enega po enega. Zmaga tisti igralec, ki prvi razvrsti bonbone po barvah.

Po vrsti

Vsak igralec mora dobiti 40 lončkov – 39 oranžnih in enega črnega, ki je na dnu stolpa kozarčkov. Lahko imamo tudi kako drugo barvno kombinacijo. Ko se igra začne, mora igralec enega po enega premikati kozarce od zgoraj navzdol, da zamenja vseh 40 kozarcev in pride črni kozarec iz dna na vrh. Zmaga tisti, ki to opravi najhitreje. Če na voljo nimamo veliko kozarčkov, lahko igralce štopamo in zmagovalca določimo po času.

Trikotni stolp

Vsak igralec dobi isto število plastičnih kozarcev (npr. 36). Nato jih mora vse zložiti v trikotni stolp (po dva kozarčka podpirata enega) in ga na koncu spet razdreti (enega po enega). Zmaga tisti, ki najhitreje zgradi in podere stolp. Igro lahko igramo tudi z manj kozarci in zavezanimi očmi.

Zbiranje koruze

Vsak igralec mora imeti leseno paličico sladoledne lučke, ki si jo da v usta (paličice se ne dotika z rokami). Pred igralci so na mizi razporejena koruzna zrna (ali bonboni v obliki zrn). Zmaga tisti igralec, ki prvi uspe na paličico dati (eno za drugo) in obdržati 6 koruznih zrn.

Upiranje gravitaciji

Vsak igralec ima 3 oranžne napihnjene balone. Ko se igra začne, jih vsi vržejo v zrak in poskušajo naenkrat vse tri obdržati v zraku. Zmaga tisti, ki jih v zraku obdrži eno minuto (oziroma najdlje).

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*