Domov » Družabne igre » Igre z baloni

Igre z baloni

Rojstni dnevi in ostali prazniki so običajno pospremljeni z obilico balonov, ki lahko služijo tako kot dekoracija kot pripomoček za zabavne (otroške) igrice.

V nadaljevanju sledi nekaj idej.

Dirka z baloni

Določite Start in Cilj tekmovalne proge. Nato pa vsi tekmovalci dobijo balon, ki si ga morajo dati med kolena. Na znak poskušajo vsi tekmovalci z balonom vred priti do cilja (brez pomoč rok), pri čemer balon seveda ne sme pasti na tla. Kdor pride najhitreje na cilj, zmaga.

V zraku

določi se nek časovni okvir (lahko je to trajanje glasbe), ko morajo igralci obdržati balon v zraku in se ta ne sme dotakniti tal. Tisti, ki uspejo balon obdržati v zraku do konca (ali najdlje), zmaga.

Zaščiti svoj balon

Vsakemu tekmovalcu podajte balon zavezan na dolgi vrvici, ki naj bo zavezana okoli gležnja ali zapestja. Tekmovalci si skušajo med seboj uničiti balone, hkrati pa zaščititi svojega. Zmaga tisti, ki najdlje obdrži cel balon.

Pok presenečenja

Vsi imamo radi prijetna presenečenja, sploh pa otroci. Preden napihnete balone, jih lahko napolnete s sladkarijami ali drobnimi igračkami. Potem lahko sodelujejo vsi otroci naenkrat tako, da poskušajo počiti čim več balonov. Obdržijo lahko vsebino vsakega balona, ki jim ga uspe počiti.

V drugi različici pa lahko balone napolnete tudi z listki z napisanimi nalogami oziroma aktivnostmi, ki jih nato tekmovalci izvajajo.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*