Domov » Družabne igre » Igre v parih

Igre v parih

Predstavljamo vam nekaj iger, katerih bistvo igre je sodelovanje v parih.

Igre, pri katerih je potrebno sodelovanje v skupinah ali parih, so naravnost odlične za spoznavanje novih ljudi in sklepanje novih prijateljstev.

V pare ali skupine se razvrstimo po želji ali pa jih določimo z žrebom. Lahko pa vse skupaj še malo “začinimo” in soigralca enostavno poiščemo z zaprtimi očmi. Ko so skupine ali pari izbrani, lahko pričnemo z igro.

Tek z zvezanimi nogami v dvoje:

Vsak par z vrvjo ali vezalko skupaj poveže desni gleženj ene in levi druge osebe. Potem določimo cilj oziroma poljubno pot, ki jo morajo tekmovalci v parih prehoditi ali preteči. Tisti par, ki z zavezanimi nogami prvi preteče določeno pot, zmaga! Igro lahko igramo tudi tako, da se pari z zavezanimi nogami med seboj lovijo, oziroma jo po želji lahko prilagodimo čisto po svoje.

Hoja z zavezanimi očmi:

V vsaki dvojici si eden prekrije oči oziroma si preko njih zaveže ruto. Drugi v paru pa prvega z besedami usmerja in ga poskuša varno pripeljati do cilja. Da malo popestrimo dogajanje lahko na pot, ki vodi do cilja, postavimo različne ovire, oziroma si naredimo poligon, primeren sodelujoči starostni skupini.

Cilj lahko predstavlja tudi poljuben predmet, ki ga morajo pari z usmerjanjem poiskati. Kdor prej pride do cilja oziroma kdor prej najde določen predmet, je zmagovalec!  🙂

Seveda nikakor ne smemo pozabiti, da je bistvo teh družabnih iger druženje in ne zmaga! Zmagovalca po želji nagradimo s simboličnim darilom.

Veliko zabave! 🙂

 

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*