Domov » Družabne igre » Igre v bazenu

Igre v bazenu

Vroči poletni dnevi kar kličejo po obisku bazena. Če imamo svojega na vrtu, pa še toliko bolje. Vendar pa so dnevi dolgi in otrokom samo plavanje pogosto ne zadošča.V primerih, ko morate svoje malčke dodatno animirati, lahko preizkusite katero izmed naslednjih igric.

swimming-933217_960_720

Iskanje zaklada

Najbolje je, če imamo pri roki prozorno plastenko od vode, ki bo napolnjena z vodo lepo potonila in jo bo pod vodo zaradi transparentnosti težko opaziti.

Plastenko torej napolnimo z vodo. Igralci morajo gledati stran, medtem pa plastenko na nekem koncu bazena spustimo, da potone na dno. Igralci nato tekmujejo v tem, kdo bo hitreje odkril podvodni “zaklad”.

Namesto plastenke lahko uporabite tudi kak drug predmet, ki potone, ali celo več predmetov. Če je teh več, zmaga tisti igralec, ki jih odkrije največ.

 

Morski pes

Gre za verzijo igrice ti loviš. V skupini igralcev določimo morskega psa in določimo polje (neko dolžino bazena). Ostali igralci morajo preplavati 2 dolžini (tja in nazaj), medtem pa jih morski pes lovi. Ko morski pes zakliče “Lačen sem” ali “Ribja pojedina” ali kaj drugega, se igra prične in plavalci zaplavajo.

Vsakega, ki ga ulovi, izloči, dokler ne ostane le še zmagovalec. Zabava zagotovljena.

V drugi verziji igrice se tisti, ki jih morski pes ulovi, tudi prelevijo v morske pse in skupaj lovijo preostale plavalce, dokler ne ostane le še zmagovalec.

 

Marco Polo

Še ena igrica lovljenja, le da ima v tej tisti, ki lovi (raziskovalec Marco Polo), prevezane oči, da nič ne vidi. Ostali igralci se razkropijo po bazenu. Ko Marco Polo zakliče Marco, morajo vsi ostali zakričati Polo (razen če so se ravno takrat potunkali).

Po glasovih lahko poskuša ugotoviti njihovo lokacijo in jih uloviti. Kdor je ujet (kogar se Marco dotakne), postane naslednji Marco Polo.

Igrica se lahko nadaljuje, dokler se ne naveličamo.

 

Ledena kraljica – v vodi

Eden od igralcev je ledena kraljica, ostali pa bežijo od nje. Če se vas kraljica dotakne, namreč poledenite in ostanete na mestu, z rokami nad glavo, in se ne smete premikati.

Dokler ste pod vodo, vam kraljica nič ne more, in lahko odrešite svoje poledenele soigralce tako, da se jih dotaknete.

Ledena kraljica mora poledeneti vse igralce, da se igra zaključi in jo zamenja kdo drug.

 

Hobotnica

V tej igri se tako kot pri morske psu igralci skušajo prebiti z ene strani bazena na drugega, medtem ko jih hobotnica lovi. Če se vas hobotnica dotakne, se ji pridružite, jo primete za roko in lov se nadaljuje, tako da se veriga oziroma hobotnica daljša. Igra se nadaljuje tako dolgo, da ostane le še en igralec.

kid-1401157_960_720

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*