Domov » Družabne igre » Igre s skrivanjem

Igre s skrivanjem

Skrivalnice

Otroci se zelo radi igrajo skrivalnice

Otroci (pa tudi odrasli) se radi igramo igre, ki so kombinacija skrivalnic in ugank. Tule nekaj idej, ki lahko popestrijo tako rojstnodnevno zabavo kot zgolj dolgočasno nedeljsko popoldne.

Skriti predmet

Igra je primerna za različne starostne skupine ter zunanje ali notranje prostore. Dogovorimo se glede predmeta, ki ga skrivamo in eden od sodelujočih ta predmet skrije, nato pa usmerja vse ostale, ki ga iščejo, z besedami vroče (zelo blizu), toplo (blizu), hladno (daleč), mrzlo (zelo daleč).

Skrivalnice

Igra je primerna za različne starostne skupine ter zunanje ali notranje prostore. Eden od tekmovalcev z zaprtimi očmi šteje do dogovorjenega števila, ostali pa se skrijejo. Nato odkriva vse, ki so se skrili (običajno jih mora »pofočkati« na mestu štetja). Zmaga tisti, ki ostane neodkrit ali tisti, ki se uspe neopažen izmuzniti do mesta štetja in se pofočkati (odvisno od dogovora).

Lov na skriti zaklad

Igra je primerna za različne starostne skupine ter zunanje ali notranje prostore. Za razliko od prve igre je tu potrebnega nekaj predhodnega načrtovanja, saj je potrebno pred igro skriti zaklad in potem izdelati zemljevid in točke z dodatnimi namigi. Kljub vloženemu trudu pa se običajno izkaže, ta se je ta več kot poplačal, ko maljši igralci z navdušenjem iščejo in odkrivajo vedno nove namige.

 

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*