Domov » Družabne igre » Igre na novoletni zabavi

Igre na novoletni zabavi

Bliža se najdaljša noč v letu in če letos vi organizirate zabavo, je tu nekaj idej za krajšanje časa, poleg obveznih ognjemetov, koktajlov in penine.

Ko je potrebno popestriti novoletno zabavo še s čim drugim, kot penino in darilci

Ko je potrebno popestriti novoletno zabavo še s čim drugim, kot penino in darilci

Tule nekaj predlogov, kako animirati tako mlajše kot starejše povabljence. Če ste zgolj odrasla družba, pa lahko seveda vključite tudi kako pivsko igrico.
Seveda pa so navedene igrice primerne tudi za praznovanja rojstnih dni, poroke in druge priložnosti, ko potrebujete kako idejo, kako zabavati goste.

Pojej piškot

Vsak igralec na čelo postavi manjši piškot in ga zgolj s premikanjem obraza poskuša spraviti v usta. Zmaga tisti, ki mu to najprej uspe. Zabavno tudi za opazovalce, sicer pa so vsi tekmovalci nagrajeni že s piškotkom.

Baloni

Določimo dve ali več ekip. Na tla stresemo več balonov in določimo čas trajanja igre.
Ko se igra začne, poskusijo igralci napihniti čim več balonov in jih stlačiti enemu izmed soigralcev v ekipi pod pulover.
Zmaga tista ekipa, ki ima po dogovorjenem času pod obleko največ balonov. Lahko se število preverja tudi z zbadanjem z buciko.

Igra s slamicami

Za to igro potrebujemo plastične slamice za pijačo, skledice in pisane bonbone, npr. M&M’s, Smarties itd.
Igralce razdelimo v dve ali več skupin z enakim številom igralcev. Igralci posedejo v vrsto. Prvi ima pred seboj skledico z bonboni, drugi pa prazne skodelice. Nato prvi igralec s slamico z vdihavanjem prenese bonbon v sosednjo skledico (brez rok) in naslednji dalje, do zadnjega igralca. Zmaga tista skupina, ki ima po preteku dogovorjenega časa v zadnji skodelici največ bonbonov.
Druga inačica igre je, da nimamo skledic, pač pa bonbon (ali košček vate) potuje od slamice do slamice do zadnjega igralca.

Veriga žlic

Soroda prejšnji igri je tudi igra veriga žlic, kjer igralci prav tako sodelujejo v skupinah, pri čemer ima vsak igralec v ustih čajno žličko. Prvemu igralcu v vsaki vrsti na žličko položimo bonbon ali manjši predmet, skupina pa ga mora do konca verige prenesti iz žličke na žličko brez pomoči rok. Če jim bonbon vmes pade na tla, morajo začeti od začetka.
Zmagovalec je tista skupina, ki v določenem času prenese največ bonbonov ali, če je igralcev v vrsti veliko, tista skupina, ki ji prvi uspe prepeljati predmet do konca vrste.

Podajanje jabolka / pomaranče

Igralce razdelimo v dve skupini in jih postavimo v vrsto, pri čemer naj bodo pomešani po velikosti. Oba igralca na začetku vrste dobita sadež, ki ga namestita pod brado, nakar ga morata brez rok predati sosednjemu soigralcu in tako dalje.
Zmaga tista skupina, ki uspe sadež prva pripeljati dp konca vrste.

Glasbeni stoli

Glede na število igralcev pripravimo stole, in sicer enega manj. Postavimo jih v krog, tako da se dotikajo z naslonjali. Nato predvajamo glasbo, sodelujoči pa plešejo okrog stolov. Ko se glasba ugasne, se vsi čim hitreje usedejo na stole. Tisti brez stola izpade. Nato odstranimo en stol iz kroga in igra se ponovi. Tisti, ki ostane, je zmagovalec.
Po drugi različici sodelujejo pari, pri čemer se en igralec usede drugemu v naročje – zopet izpade par brez stola.

Moj klobuk

Plesalci plešejo v mešanih parih. Eden od plesalcev ima na glavi klobuk, ki ga med plesom poskuša posaditi na glavo drugemu plesalcu. Ko glasba preneha, izpade tisti par, kjer ima plesalec klobuk še na glavi. Hkrati izpade tudi vsak par, kjer plesalec po pomoti klobuk posadi na glavo plesalki drugega para.
Zmaga par, ki na koncu ostane brez klobuka.

Mešanje koktajlov

Igrica v stilu MasterChefa. Lahko določite žirijo in tekmovalce, ki bodo mešali koktajle (brez receptov in pokušanja) v ločeni sobi in jih nato postregli žiriji. Žirija nato ločeno oceni vsak koktajl posebej, zmaga pa tisti tekmovalec, ki dobi skupno najvišjo oceno.

 

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*