Domov » Družabne igre » Družabne igre za brihtne glave

Družabne igre za brihtne glave

Predstavljamo družabne igre, primerne za večje skupine. Vse, kar boste potrebovali je malo vztrajnosti, domišljije in tekmovalnosti. Pri tem pa boste razmigali še vaše možgančke.

OLIMPIJADA V HITREM GOVORJENJU
Naloga igralcev je, da v omejenem času (minuti) povedo čim več besed z izbrano začetnico. Črko določi vodja skupine, prav tako šteje besede in jih zapisuje v tabelo. Tisti igralec, ki poišče čim več besed, je zmagovalec.

SLEPO UGIBANJE
Izbranemu igralcu okoli oči zavežemo prevezo. Vodja mu nato na iztegnjeno dlan položi do pet predmetov (z vmesnimi odmori, enega po enega). Igralec mora uganiti, za katere predmete gre, pri tem pa si ne sme pomagati z drugo roko. Postopek se ponovi tudi pri drugih igralcih. Zmagovalec je tisti, ki prepozna največ predmetov.

MRTVA TIPKA
Vsak izmed igralcev mora povedati anekdoto, kratko zgodbo ali šalo, v kateri ne sme biti črke, ki smo jo vnaprej prepovedali. Preberemo lahko tudi krajšo časopisno novico, katero nato ostali igralci obnovijo.

PROBLEM OSMIH ŠAHOVSKIH DAM
Za igro potrebujemo običajno šahovnico in osem igralnih ploščic. Slednje predstavljajo osem dam, ki jih moramo postaviti na desko tako, da ne more nobena vzeti druge.

IGRA Z VŽIGALICAMI
Iz 12 vžigalic sestavite tri kvadrate – glej sliko. Cilj je tri kvadrate spremeniti v štiri. Pri tem pa lahko prestavimo samo štiri vžigalice levega in desnega zunanjega kvadrata. Prav tako moramo iz figure v rešitvi vzeti dve vžigalici, da ostaneta dva kvadrata. Risba prikazuje problem.

vzigalice

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*