Perrier-Jouët

perrier-jouet logoŽe skoraj dve stoletji hiša champagne Perier-Jouët proizvaja izvrstna vina, iz katerih po hišni tradiciji in preizkušenih metodah nastaja prestižen champagne Perier-Jouët.

Kot vse dobre zgodbe, se tudi zgodba champagne Perier-Jouët začne s poroko. Po poroki sta proizvajalec zamaškov, Pierre-Nicolas-Marie Perrier in  Adele Jouët, leta 1811 v mestecu Epernay osnovala podjetje ‘The House of Perier-Jouët’.

Emile Galle, francoski slavni izdelovalec stekla v obdobju Belle Epoqua, je leta 1902 ročno poslikal steklenico s čudovitimi anemonami v mavrskem stilu. Steklenica je ostala pozabljena v predalniku glavnega enologa skoraj 60 let. Champagne v poslikani steklenici so prvič predstavili leta 1964. Steklenica ponazarja obdobje umetnosti ‘Art Nouveaue’.

Perrier Jouet Belle Epoque je ponos hiše Perrier Jouet in je eden izmed najprestižnejših ‘cuvejev’ na svetu, v katerem prevladuje vrsta grozdja Chardonnay grozdja. Zvrsti grozdja prihajajo iz najboljših področij, kot so Cote de Blanc, in sicer iz Avize in Cramanta. V njem zaznamo arome eksotičnega sadja, limone, marelice, hruške ter pridih voska in medu. Prisotnost pinot meuniera daje champagne zaokroženo celoto in skladno telo. V ustih občutimo bogastvo prefinjenih okusov.

To je champagne za ljudi, ki uživajo življenje!

Perrier Jouet champagne

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*