Pernod

pernod ricard logoPernod je bil v 19. stoletju zelo priljubljena pijača. Izdelan je po receptu janeža, ki mu je dodan pomemben halucigen in od 65 do 75 odstotkov alkohola.

Ritual s Pernod Absithom ima svoje mesto – Pernod Absinthe so natočili v kozarce, vanje položili posebno žlico, na katero so dodali kocko sladkorja, čez pa polili vodo. Kombinacija se je nato spremenila v megleno belo barvo, ki je bila zaradi svoje enigmatičnosti zelo privlačna.

Kmalu je bila ta pijača med pariškimi artisti in književniki (Oscar Wilde, Picasso, Maupassant, Poe, Verlaine, Baudelaire, Rimbaud …) tako priljubljena, da so jo poimenovali koktejl ‘L’heure Verte’ oziroma ‘zelena vila’. Umetniki in filozofi so z uživanjem našli navdih in inspiracijo, med druženjem v pariških lokalih.

Leta 1932 je Paul Ricard, star komaj 23 let, ustvaril svoj stil duha, namenjenega ljudstvu. S tem ni samo označil okolja, ampak mu je tudi dodal unikaten okus in prepoznavnost. Ricard je postal prva vodilna francoska pijača, proizvedena iz janeža z več kot 5,6 milijona letno prodanih steklenic. Ricard zaseda tudi drugo mesto v Evropi in je hkrati najbolj prodajana pijača v Franciji in Belgiji, ki jo tradicionalno postrežemo z vodo.

pernod ricard

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*