Martell

martell logoCognac hišo Martell je leta 1715 ustanovil Jean Martell in je danes ena najstarejših hiš za pridelavo cognac na svetu.

Martellova osnovna linija se začne z Martelom VS (very special), večino njegovega grozdja prihaja iz regij Borderies in Fins Bois. Pri Martellu VSOP (very superior old pale), za razliko od VS-a, prihaja večina grozdja iz regije Borderies. Martell VSOP se stara med 8 in 15 leti, kar mu daje zlato jantarjevo barvo in prijeten vonj po grozdju, lesu ter vaniliji.

martell

 

 

 

 

 

 

Martell XO Martell XO (Extra Old)
Cognac Martell XO predstavlja osebnost ustanovitelja hiše Jeana Martella. Elegantno oblikovan dizajn, v katerem se prepletata tradicija in modernost.
Temno zlata barva z bakrenim odtenkom. Vonjamo suho sadje, čebelji vosek, sladko sadje, posušeno cvetje in začimbe. Lepo zaokrožen in saden z dolgim pookusom. Pijemo ga samega brez ledu.

 

Martell CreationMARTELL CREATION Grand Extra
Dekanter oziroma steklenica je delo slavnega francoskega oblikovalca Serga Mansauja. Steklenica združuje tradicijo in modernost, ki ju vsebuje dragocen in odličen cognac. Arch oziroma lok steklenice predstavlja simbol zmage. Svetlikajoča se barva jantarja in topaza. Vonj po ingverju, suhem sadju, pomaranči, limonini lupini, orehu in orientalskih začimbah. Mehek in elegantno zaokrožen, v ustih se razvijejo čudoviti okusi. Pijemo ga samega, brez ledu.

Martell l'orMARTELL L ‘OR
Je najprestižnješi v kategoriji cognacov Martell. Vrat steklenice je pozlačen s 24-karatnim zlatom. Temno zlata barva, intenziven vonj po črnem ribezu in suhem sadju. Ima zelo bogat zaokrožen okus ter dolg pookus. Pijemo ga samega in ob posebnih priložnostih.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*