Jameson

jameson logoKot večina viskijev ima tudi blagovna znamka Jameson bogato zgodovino, ki se je pričela pisati leta 1780, ko je Johan Jameson odprl destilerijo v Dublinu. Z leti se je destilerija selila po Irski in ima danes sedež v Mideltonu.

Proizvodnja se najprej prične s kristalno čisto vodo in zlatim ječmenom, nato pa sledi 6 glavnih faz pridelave viskija Jameson:

  • Sladenje – malting = 21 dni
  • Mletje – milling = 1 dan
  • Tlačenje – mashing = 2 dni
  • Fermentacija (vrenje) = 3 dni
  • Destilacija = 7 dni
  • Staranje – maturation =  več let

Jameson je irski viski premium, katerega odlikuje izjemno nežen – ‘smooth’ okus, rezultat trojne destilacije, ki je sicer precej neznačilen za večino viskijev. Prav tako ima ima aromo lesa, kar je posledica staranja v hrastovih sodih.

Tako danes na slovenskem trgu obstaja Jameson, Jameson 12-letni in Jameson 18-letni, ki je staran minimalno 18 let.

Jameson je danes najhitreje rastoči premium viski na svetu.

Jameson irski viski

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*