Jacob’s Creek

Nemški izseljenec Johann Gramp je bil prvi, ki je leta 1847 posadil trto na obali Jacob’s Creeka v dolini Barossa v Avstraliji. Tla, bogata z železom, so dala odlične pogoje za uspevanje trte različnih vrst grozdja.

Vina blagovne znamke Jacob’s Creek ponujajo svež okus in odlično kakovost. Kakovost, svežina in pitnost so značilnosti vina Jacob’s Creek in razlog, da 80 odstotkov proizvodnje izvozijo v 60 držav, po svetu pa se vsak dan spije več kot 2 milijona kozarcev vina Jacob’s Creek.

Jacob’s Creek ponuja naslednja vina:

 

jacob1

Jacob’s Creek Cabernet Sauvignon:

Vino polnega telesa z mehkimi tanini v katerem zaznamo okus rdečega ribeza in slive.
Lepo se ujema k jedem iz rdečega mesa, jagnjetini, mesu na žaru, testeninam ter k zrelim sirom.

jacob2

Jacob’s Creek Shiraz:

100% Shiraz, vino je dozorevalo v hrastovih sodih, ima okus po slivi, ribezu in vaniliji, lepo se poda k rdečemu mesu, jagnjetini, mesu na žaru in perutnini.

jacob3Jacob’s Creek Shiraz Cabernet:

 vino je zvrst, 70% Shiraz in 30% Cabernet Sauvignon. Na Festivalu vin v Ljubljani, leta 2007 je bilo vino nagrajeno z drugim mestom s strani strokovne žirije v katergoriji rdečih vin (letnik 2001).

 

 

jacob4Jacob’s Creek Shiraz Rose:

lahkotno sveže vino, ki ga priporočamo piti ohlajenega. Grozdje, iz katerega je narejeno to vino, poberejo ponoči, ko so temperature nižje. Naravna koralno rdeča barva in svež sadni okus, v katerem prepoznamo maline in jagode s smetano, nastane zaradi hitrega postopka stiskanja, pri katerem se izloči le majhna količina barve in taninov iz kožice grozdja. Za rose je značilna mehka in uravnotežena kislina ter dolg pookus. Odlično se poda k testeninam, morski hrani in perutnini.

jacob5Jacob’s Creek Chardonnay:

sveža sadna aroma in poln okus koščičastega sadja, melone, limone, uravnotežen z maslenimi notami, ki dajejo vinu mehko teksturo. Izjemen v kombinaciji z ribo, piščancem in testeninami.

Jacob’s Creek peneča vina:

jacob6Jacob’s Creek Sparkling Rose:

na 12. Slovenskem festivalu vin, ki je potekal 19. in 20. novembra 2009 v Ljubljani je bila avstralska penina Jacob’s Creek Sparkling Rose proglašena za prvaka festivala v kategoriji penine oziroma je bila najbolje ocenjena penina na strokovnem ocenjevanju. V steklenicah zorjena penina, pridelana iz grozdja najboljših leg jugovzhodne Avstralije je mešanica različnih letnikov, kar zagotavlja vrhunsko kvaliteto in vedno enak okus penine. Pinot Noir daje svežo aromo jagod, rdečega ribeza in nežno rožnato barvo, Chardonnay pa nežne arome citrusov. V ustih začutimo suho vino bogatega okusa rdečega jagodičevja in citrusov z blagim in lepo zaokroženim trajajočim pookusom po jagodah. Penina je odličen aperitiv, poda pa se tudi k svežim solatam in lahki morski hrani. Priporočamo ohlajeno na temperaturo 6°- 8°C.

jacob7Jacob’s Creek Sparkling Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvee:

v steklenicah zorjena penina, pridelana iz jagod Chardonnaya in Pinot Noirja z najboljših leg jugovzhodne Avstralije je mešanica različnih letnikov, kar zagotavlja vrhunsko kvaliteto in vedno enak okus penine. Harmonična aroma citrusov in rdečega ribeza daje penini svežino, ki jo v ustih zaznamo kot suho vino z bogatim okusom limone, s kremastimi notami lešnikov in kvasa ter svežim čistim zaključkom. Penina je odličen aperitiv, poda pa se tudi k svežim solatam in lahki morski hrani. Priporočamo ohlajeno na temperaturo 6°-8°C.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*