Chivas Regal

chivas logoRazkošni viskiji Chivas Regal so že več kot dve stoletji sinonim za najboljše viskije. Sloves so si zaslužili s vrhunskimi okusi.

ŽIVLJENJE Z VITEŠTVOM

Promovira pozitiven pogled na življenje in pooseblja vrednote zvestobe, časti, poguma in dogodivščin.

Že več kot 200 let razvajanja z najboljšimi viskiji , sta ustanovila podjetje Chivas Brothers brata John in James Chivas v mestu Aberdeen.
Sloves se je hitro šitil po Škotski in postala sta slavna kot gospodarja dobrega okusa in sta dostavljala grofom in vojvodam, generalom in admiralom.

Chivas Regal je viski, v katerem boste zagotovo uživali.

chivas 12 Chivas Regal 12yo

Chivas Regal 12 je viski, v katerem boste zagotovo uživali. Njegovega polnega in bogatega okusa medu ter zrelih jabolk s pridihom vanilije, lešnikov in kremaste karamele ni mogoče opisati z besedami. Popolne nianse sladnih in ječmenovih viskijev vas omrežijo s svojo globoko harmonijo okusa ter navdušijo z melodijo sadnih in cvetnih arom.

Popolna mešanica staranih viskijev izvira iz najstarejše obratovalne destilarne v škotskem višavju Highlands, topla jantarjeva barva pa v sebi skriva poletne travnike, reso, med in sadje. Najbolj slaven viski na svetu Chivas Regal 12 poskrbi za pravo senzacijo popolnega okusa in si zagotovo zasluži častni naziv Princ škotskih viskijev.

 

Chivas 18Chivas Regal 18 Yo

Chivas Regal 18, edinstvena mešanica viskija, ki predstavlja naslednji korak v evoluciji škotskega viskija. Srce najelegantnejšega in najbogatejšega škotskega viskija na svetu lepo izražata enosladna viskija Strathisla in Longmorn. Plemenitena 18 let in tržišču popolnoma nedostopna viskija sta osebni izbor Colina Scotta (master blender). Razvajata z globino in cvetno-sadnim namigom s toplo izpolnitvijo.

Chivas Regal 18 let Gold Signature je kompleksna, a zapeljiva ideja, ki očara z bogatimi aromami suhega sadja, kremaste karamele in temne čokolade s pridihom dima in začimb. Chivas Regal 18 let Gold Signature – umetnost izjemnega doživljanja.

 

chivas 25Chivas Regal 25 yo

Prvi viski, ki je kdaj koli nosil ime Chivas Regal, je bil CHIVAS REGAL 25 (kar pomeni, da je staran minimalno 25 let) in je bil lansiran leta 1909 v Združenih državah Amerike. Bil je prvi prestižni viski, ki je doživel takojšen uspeh v času obilja in optimizma. CHIVAS REGAL 25 let se sedaj vrača nazaj v 21. stoletje.

Chivas Regal 25 je posebna mešanica viskijev, v katerem zaznamo obilje okusov in arom (sladka pomaranča, breskve, marcipan, lešniki in bogata mlečna pomarančna čokolada).

“Zame je bil velik privilegij ustvariti CHIVAS REGAL 25 let. Vsi mojstri mešanja viskijev imamo svoje sanje in zame je to uresničitev mojih sanj. Upam, da se bodo uresničile sanje tudi vseh  ljudi, ki bodo okušali ta prestižni škotski viski.”

COLLIN SCOTT,
Master Blender

Royal Salute

Royal Salute je bil lansiran junija 1953 v čast kraljici Elizabeti II., na dan, ko so jo okronali, zato je vedno poosebljal moč in ugled.

Razkošna sladkost kosmulj in svežih hrušk z aromatičnimi lešniki ter sivko je prvovrstna izbira, ki se ji priklanja vsak resen iskalec razkošja in prestiža. Globoka zlato-jantarjeva barva odraža njegovo moč in intenzivnost. Hrastovo zadimljenost poudarja mogočna cvetna nota z žametno kremastim zaključkom.

Njegove ročno oblikovane steklenice so namenjene najbolj vnetim zbirateljem za ustvarjanje zasebne kolekcije.

Royal Salute se lahko pohvali z neštetimi nagradami, med katerimi je zagotovo najprestižnejša The Best of the Best Whisky Awards. Na tekmovanju, ki poteka vsaki dve leti, dostopnim le povabljenim, so sodniki izkušnjo Royal Salute 21 opisali kot fatamorgano “šerija, kakava, karamele s kančkom dima, kot presenetljiv dolg in poln viski” ter “kot uravnoteženo zapletenost popolnega okusa velesile med viskiji”.

Prestiž je potrebno okusiti, da ga intimno spoznaš …

royal salute 1royal salute 2royal salute 3

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*