Domov » Aktualno » Zimsko veselje na snegu

Zimsko veselje na snegu

Po nižinah sicer še ni kakšne večje pošiljke snega, ampak zime še zdaleč ni konec. Poleg tega pa se lahko za kak prost dan ali med počitnicami odpravite na višje ležeče pobočje in se preizkusite v kateri od aktivnosti na snegu.

snowball-fight-578445_960_720Kepanje

Igre s kepami so od nekaj zelo priljubljene med otroci. Pa tudi starejši še vedno radi zavihtimo kako kepo, da zadane svoj cilj.

Pri igrah s kepanjem imamo kar veliko možnosti. Če je igralcev več kot 4, lahko naredimo dve moštvi, ki se nato bojujeta v kepanju, pri čemer vnaprej postavimo pravila. Ta so lahko podobna kot pri paintballu, kjer gre na izločanje, ali pa enostavno uživamo v tem, ko bolj ali manj uspešno ciljamo nasprotnike.

Lahko tekmujemo tudi v ciljanju na nek določen cilj – vejo, balon, drevo, snežaka itd. Zmaga tisti posameznik ali moštvo, ki večkrat (ali prvi) zadene cilj.

child-1219354_960_720Igre s sankami

Sankanje je že samo po sebi dovolj adrenalinski in zabaven šport, lahko pa mu dodamo še malce tekmovalne note.

Tako lahko tekmujemo v tem, kdo se iz iste začetne točke zadriča dlje. Ali pa postavimo količke in vijugamo med njimi – zmaga tisti, ki jih uspešno prevozi čim več.

Z manjšimi otroci se gremo lahko tudi igre po ravnem, pri katerih oni sami vlečejo sani – npr. med ovirami. Ali na saneh prevažajo snežne kepe ali snežaka. Zmaga potem tisti, ki prvi (ali najhitreje) pride na cilj, pri čemer ne sme izgubiti nobenih kep (ali snežaka). Pri tej vrsti lahko tudi združimo igro s kepanjem in na progi določimo neke cilje, ki jih je potrebno zadeti s kepo, preden nadaljujemo pot.

snow-man-1227476_960_720Gradnja iz snega

Gradnja snežaka ali igluja iz snega je prav zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti otrok. Če pa se jim boste pridružili tudi sami, bodo zagotovo še bolj navdušeni. Lahko jim pomagate z bolj zahtevnimi in večjimi deli, okraševanje z vejami, korenčkom in kamenčki pa le prepustite otroški domišljiji.

Športne igre

Na snegu se lahko igramo tudi klasične skupinske igre, kot so nogomet, hokej ali rokomet, ki na ta način dobijo bolj zabaven zimski predznak. Lahko pa izvedemo tudi otrokom prilagojene različice dejanskih športov, kot je na primer biatlon, s tem da namesto streljanja uporabimo kepanje in namesto teka na smučeh (če znate ali imate opremo, je seveda lahko tudi dejanski tek na smučeh) izberemo kar klasičen tek po snegu na določeno razdaljo.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*