Domov » Aktualno » Zabavna obdarovanja

Zabavna obdarovanja

Darila

Darila – stres ali veselje?

Če prazniki za vas pomenijo predvsem stres, še posebej, ker se seznam daril vztrajno daljša, si preberite, kako lahko obdarovanje postane spet zabavno.

Ena bolj enostavnih rešitev je zagotovo srečelov. Se še spominjate šolskih srečelovov, ko je vsak prinesel eno darilo, potem pa je sledila izmenjava? Zakaj ne bi česa takega uvedli tudi na svoji božični ali novoletni zabavi?

Namesto, da poskušate ugotoviti želje cele vrste povabljencev, ki jih morda niti ne poznate dovolj dobro, breme razporedite enakomerno med povabljene. Najprej določite neko najvišjo vrednost darila, potem pa mora vsak povabljenec prinesti lepo zapakirano darilo.

Ker so darila običajno manjših vrednosti, časa pa imamo precej več, kot če iščemo goro daril, lahko ob tej priložnosti damo prosto pot svoji domišljiji in ustvarimo nek zanimiv paketek, ki bo zagotovo razveselil obdarjenca.

Najlažje je, če gostje ob prihodu darila položijo pod smrečico, gostitelj pa vsakega opremi z zaporedno številko. V takem primeru tudi ni bojazni, da bi kdo ostal brez darila, saj je teh natanko toliko, kot je gostov.

Ko so vsi gostje prisotni (ali po koncu večerje, ob polnoči ali neki drugi dogovorjeni priložnosti), gostitelj zbere v neko vrečko listke s številkami daril in nato vsak gost izžreba svojega. V kolikor gost izžreba svoj paketek, lahko žreba ponovno. Na ta način vsak dobi svoje darilce, ki je vsakokrat pravo presenečenje.

Če gre za ožji družinski krog in se izogibate nepraktičnim darilom, pa se lahko žreb opravi že vnaprej, tako da vsak izmed povabljenih izžreba svojega obdarovanca in kupi darilo posebej zanj. Tako lažje zagotovimo, da bodo darila uporabna, še vedno pa bo ostal element presenečenja, saj obdarovanec ne bo vedel, od koga je prejel darilo.

Tretja opcija pa je, da nimamo klasičnih daril za vse, pač pa kot gostitelj pripravimo nek nabor darilc. Nato pripravimo nek seznam družabnih iger, ki bodo zabavale goste, darila pa se podelijo vsakokratnemu zmagovalcu igre.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*