Domov » Aktualno » Vrtna poletna tematska zabava

Vrtna poletna tematska zabava

Poletje je s svojimi vročimi dnevi in toplimi večeri kot nalašč primerno za raznorazne vrtne zabave. Lahko so formalne (npr. zabava za poslovne partnerje) ali neformalne, tematske ali pa čisto običajno druženje s prijatelji ali družinskimi člani. Ne glede na to, za katero vrsto zabave se bomo odločili, je pametno, da vemo, kaj vse potrebujemo, na kaj moramo biti pazljivi, kaj bomo gostom ponudili in kako bomo zabavo uspešno izpeljali od začetka do konca.

e8080446b29ddfee8af9addf0d181a4a
Pri nakupu hrane se moramo zavedati, da so za vrtne zabave najbolj primerni lahki, hitri in ne preveliki prigrizki. Kajti osrednja nit vrtne zabave je seveda druženje. Hrana je le za piko na i, da gostje niso lačni in se ne obremenjujejo, kako bodo hrano pojedli. Predno napišemo nakupovalni seznam, moramo prešteti število povabljenih, da preračunamo pravo količino. Pijačo kupimo količini in vrsti hrane primerno. Če je hrana bolj slana, kar seveda ni priporočljivo, moramo temu primerno nakupiti tudi nekaj več pijače.

low-calorie-cocktails-margarita

Ideja za pijačo:

Da gostje ne bodo ostali žejni, jim lahko postrežemo z alkoholnimi ali brezalkoholnimi napitki, ki morajo biti pravilno ohlajeni. Pomagamo si lahko z zeliščnimi ali sadnimi ledenimi kockami, s katerimi bomo zagotovo navdušili goste. Hit zabave pa bodo vsekakor raznorazni koktajli ali dobro ohlajeni domači napitki.

Ogromno primernih receptur lahko najdete tudi na naši spletni strani www.cocktails.si/recepti/

 

 

12Ideja za jedačo:

Na vrtnih zabavah lahko postrežemo raznorazne prigrizke, pa naj bodo to mesni, zelenjavni, ribji, sadni ali pa so to okusne slaščice. Pripravimo jih lahko vnaprej in do uporabe shranimo v hladilniku. Pazimo, da so količine majhne, da nam hrana dalj časa ne bo ostajala na krožnikih.

 

 

0e46f896d2b36720355df72fc8b2abdd--picnic-parties-outdoor-parties

Okrasitev:

Prostor okasite po vaši izbiri, pazite pa, da je uskajena s tematiko zabave. Če gre za formalno zabavo, je priporočljivo , da so pogrinjki in sama okrasitev bolj resne narave in umirjenimi barvami. Povsem obratno pa je pri zabavah za prijatelje in družino, kjer je priporočljivo, da pri okrasitvi posežemo po živih in zabavnih barvah ter vzorcih.

V večernih urah se lahko poigramo tudi z osvetlitvijo, baklami, lampijoni ali svečkami, ki po možnosti odganjajo še komarje, ter tako ustvarimo prijetno in romantično vzdušje. K okrasitvi prostora vsekakor pripomorejo tudi postavitev mize, stolov, morebitnih paviljonov ali ležalnikov ter prezentacija same hrane na vrtnih mizah.

 

Nekaj naših koktajl nasvetov:

 

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*