Domov » Aktualno » Velikonočne igre za najmlajše

Velikonočne igre za najmlajše

Velika noč je priložnost za ustvarjanje in druženje. Za vas smo pripravili ideje, s katerimi boste svoje malčke popeljali v zabaven svet velikonočnih iger.

Velikonočno ustvarjanje

Otroška domišljija je neomejena, če ji le dovolimo prosto pot.  Barvanja velikonočnih pirhov se lahko otroci lotijo z uporabo vodenih barvic, slednje pa po želji okrasijo še z akvarelnimi barvami. Vodenke lahko nanesejo s pomočjo čopiča, slamice (razpršen videz) ali kar s prsti. Ob nadzoru odrasle osebe se lahko otroci poigrajo tudi s stopljenimi voščenkami. Sprva poskrbite za zaščito vaše mize in prižgite svečo. Otroci naj voščenko segrejejo nad plamenom in nato okrasijo jajčno lupino. Ta način barvanja je priporočljiv za starejše otroke.

childred-decorating-eggs-3972178

Velikonočno ustvarjanje

Le kam je velikonočni zajček skril pirhe?

s-b-vonlanthen-q6DYoljWdHY-unsplash

Iskanje velikonočnih pisanic

Bliža se eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Nagajivi zajček je tudi letos poskrbel, da vašim najmlajšim ne bo dolgčas. Nekje v stanovanju je skril velikonočne pisanice. Le kdo jih bo prvi našel?
Na nedeljsko jutro velikonočni zajček skrivaj obišče otroke in jih obdari s pirhi, čokoladnimi jajčki ter drugimi dobrotami. Da bomo otrokom zagotovili še bolj prijetno izkušnjo obdarovanja, lahko pirhe skrijemo. Njihova naloga je, da slednje poiščejo, ob tem pa uporabijo svojo košarico. Če bodo jajca iskali otroci različnih starosti, priporočamo, da za vsako skupino izberete svojo bravo. Jajca naj bodo skrita po težavnosti, primerni otrokovi starosti. Preden jih skrijete, nanje napišite črke. Ko jih otroci najdejo, naj skušajo iz črk sestaviti besedo z izbranim sporočilom ali idejo. Zmagovalec je tisti, ki prvi sestavi besedo.

Dvoboj pirhov

Vsak otrok izbere nekaj prihov, s katerimi se poda v dvoboj. Tekmovalca trkata z vrhoma pirhov, dokler se eno ne razbije. Zmagovalec je tisti, čigar pirh je ostal cel. Poraženec mora svoje razbito jajce dati zmagovalcu.

hannah-tasker-ZBkH8G4_yyE-unsplash

Priprave na “dvoboj”

Ciljanje pirhov

Tradicionalna družabna igra je primerna za otroke in odrasle. Otroci s kovanci ciljajo v pirh z razdalje vsaj 1,10 metra (če so visoki vsaj 1,50 m). Vsak izmed tekmovalcev ima na voljo 3 poskuse. Rezultati se ustrezno točkujejo in seštevajo. V primeru, da kovanec ostane v pirhu, ko ga obrnemo, tekmovalec dobi tri točke. Pri zadetku, kjer kovanec izpade, tekmovalcu pripadata dve točki. Če pa se ta odbije in poškoduje samo lupino, tekmovalcu pripada zgolj ena točka. Zgrešeni meti ne prinašajo točk. Igra poteka tako dolgo, dokler ne dobimo zmagovalca. Nagrado določite sami, vsekakor pa s čokolado ne boste zgrešili.

four-colored-eggs-on-palette-tray-3972007

Umetnost malih junakov

 

 

 

easter-2197043_1280

Velikonočni zajček

 

 

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*