Domov » Aktualno » Velikonočne aktivnosti

Velikonočne aktivnosti

Za odrasle sta običajno barvanje pisanic in nato ukvarjanje s šunko in potico že višek zabave, otroci pa bodo verjetno veseli še kake velikonočne aktivnosti več.

Če gostite sorodnike ali znance in imate na obisku veliko otrok, jih lahko zaposlite s katerim izmed naslednjih predlogov.

 

Tekmovanje v barvanju pirhov

girl-791240_960_720Otroke lahko učinkovito zaposlite s tekmovanjem v barvanju pirhov. Vsakemu dajte na voljo 1-2 trdo kuhani jajci in različne opcije za ustvarjanje – barve, nalepke, vosek itd. Nato naj imajo na voljo določen čas (npr. pol ure), da končajo z ustvarjanjem.

Starši, ki bodo v komisiji, ne smejo pomagati ali spremljati postopka ustvarjanja, da bodo kasneje lahko nepristransko izbrali najlepši pirh.

Ko otroci končajo, vse pirhe zberejo v eni košari, tako da ni vidno, od katerega je katero jajce, nakar komisija izbere najlepše jajce. Zmagovalec dobi čokoladnega zajčka oz. nagrado po izbiri.

 

Iskanje čokoladnih jajčk

child-1293328_960_720Ponekod je to že tradicija, je pa tudi sicer dobra ideja, da preženete otroke ven na vrt ali jaso. Čokoladne (ali prave) pirhe morate skriti na različnih lokacijah po vrtu, otroci pa jih morajo najti čim več. Če je otrok več, zmaga tisti, ki jih najde največ.

Dodatna nagrada tu niti ni potrebna, saj so nagrada že sama čokoladna jajca.

Lahko pa iskanje jajčk spremenite tudi v lov na zaklad, pri čemer morate biti nekoliko bolj domiselni in opremiti otroke z nekimi namigi za iskanje naslednjih sledi do zaklada.

 

Slovenske igre s pirhi

Igre s pirhi so del slovenskih velikonočnih šeg in jih izvajajo na velikonočno nedeljo ali ponedeljek. Najbolj znane igre s pisanicami so trkanje, trkljanje in ciljanje pirhov, ki pa jih lahko preizkusite tudi sami. Več

 

 

 

 

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*