Domov » Aktualno » Snežna eskimska zabava

Snežna eskimska zabava

pexels-photo-54200

Doživite sneg na svojevrsten, edinstven in zabaven način.

Prve zapadle snežinke so zagotovo velik razlog za veselje, sploh pri naših malih otrocih. Sankanje, smučanje, bordanje, kepanje ter gradnja sneženega moža pa so v zimskem času verjetno vsakdanje zimske aktivnosti. Da pa ne bo letos zima povsem enaka, kot je bila lanska, jo tokrat preživite malo drugače. Družabneje in zabavneje. Povabite svoje prijatelje in njihove otroke, babico in dedka, sosede, ipd … in preživite fantastično zimsko popoldansko druženje s snežnimi družabnimi igrami.

Smeh, veselje in dobra volja so zagotovljeni.

Igre si lahko vnaprej pripravite ali pa si jih sproti zmišljujete oziroma improvizirate in s tem vaše druženje še dodatno začinite. Da vam idej za zimske radosti na prostem nikoli ne bo zmanjkalo, vam jih tudi mi ponujamo nekaj.

  

Gradnja igluja:

Zelo pomembno pri gradnji igluja je, da je sneg zbit, kolikor je le mogoče. Gradnja bo lažja, če bo sneg dovolj moker.

Ko sneg »poštamfamo« ali kako drugače utrdimo, z lopato oblikujemo kvadre. Predlagamo, da so kvadri čim večji, da gradnja poteka hitreje. En del ekipe se lahko posveti posveti gradnji, drugi pa zunanjemu in notranjemu oblikovanju. Pri izdelovanju vhoda (luknje) v iglu moramo biti pozorni na odpadni sneg, ki se hitro nabere v naši iglu “dnevni sobi”. Le-tega lahko uporabimo za gradnjo nadstreška in utrjevanje sten.

Nikakor pri gradnji ne smemo pozabiti na izgradnjo spodobnega bifeja, v katerem bo kasneje odlično ohlajena pijača.

Pri gradnji iglu ves čas nekoliko polivamo z vodo, da sproti zmrzuje. V notranjosti lahko izdelamo še snežne klopi, ki jih prekrijemo z odejami in pregrinjali.

Na koncu prinesemo nepogrešljivo pijačo in svečke ter uživamo! V kolikor se vam v naslednjih dneh ne obeta dež, se bo tak iglu kar dolgo obdržal.

dsc_7425-klein

 

Zimski nogomet:

winter-soccer

Nogomet po snežni podlagi? Zakaj pa ne! Zagotavljamo vam, da je pravi izziv brcati žogo po snegu in se pri tem metati v kupe snega.

Razen dveh golov in žoge praktično ne potrebujete ničesar drugega. Pravila bodo odveč. Pomembna sta veselo vzdušje in dobra volja.

 

 

Metanje klobuka na glavo sneženega moža:

Poleti balinčkamo, pozimi pa si lahko balinčkanje malo priredimo. Otroci naj naredijo velikega sneženega moža, potem pa naj se zabava nadaljuje. Dedka prosite za klobuk, s katerim potem poskusite zadeti sneženega moža oziroma njegovo sneženo glavo. Določite čim večjo razdaljo, od koder boste metali, da bo igra bolj zanimiva. Malčkom pa lahko pri razdalji navsezadnje tudi malo popustite.

 

Kotaljenje kepe:

giant_snowball_oxfordKo zapade nov svež sneg, ki ne sme biti premoker ali presuh, se odločite, da boste naredili največjo kepo daleč naokrog. Pokličete lahko prijatelje, babico in dedka in se skupaj preizkusite v kotaljenju kep.

Sneženo kepo kotalite po zasneženi površini toliko časa, dokler se ne pokaže trava.

Preverite, komu bo uspelo narediti največjo! Mogoče bo šla zmaga v žep prav najmlajšemu družinskemu članu, ki bo pred sabo potiskal kroglo večjo od sebe.

Za nagrado lahko zmagovalcu zgradite ogromnega snežaka, ki se bo obdržal še dolgo časa.

Iz snega lahko ustvarite prave mojstrovine in se hkrati nepopisno zabavate in še bolj zbližate z družino in prijatelji.

 

Naj bodo letošnje počitnice nepozabne in drugačne! Srečno!

light-person-woman-fire

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*