Domov » Aktualno » Priprava sladkornega sirupa

Priprava sladkornega sirupa

Priprava sladkornega sirupa

Priprava sladkornega sirupa
Foto: Keerati, freedigitalphotos.net

Med sestavinami za koktajle se pogosto znajde tudi sladkorni sirup. Če ste se spraševali, kako do njega, ponujamo sedaj odgovor – naredite ga sami.

Postopek je precej enostaven in zahteva samo nekaj časa, sladkor in vodo.

Sladkor in vodo v razmerju 1/1 v kozici nad ognjem mešamo toliko časa, da se sladkor stali. Nato tekočino ohladimo.

V primeru, ko se nam zelo mudi, pa lahko manjšo količino skladkorja in hladne vode pretresamo toliko časa, da se sladkor razpusti.

Če želimo sirupu pustiti svoj pečat, pa lahko poskusimo tudi z dodajanjem okusov. Na ta način lahko prihranimo pri likerjih z okusi oziroma eksperimentiramo po svoje. Hkrati se s tem ponuja cela vrsta sezonskih okusov in koktajlov.

Okus (začimbe, sok …) dodamo vodi in sladkorju in pustimo v kozici 15 minut. Če sirupu dodajamo sok, prej seveda ustrezno zmanjšamo količino dodane vode. Lahko pa namesto vode in soka uporabimo tudi čaj, ki ga sladkamo in pripravimo po prej omenjenem postopku. Na ta način lahko svojim koktajlom damo zelo specifičen in unikaten priokus.

Ko se sirup ohladi, ga pretočimo v čisto steklenico. Tak sirup lahko v hladilniku hranimo do dva tedna.

 

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*