Domov » Aktualno » Pustne delavnice

Pustne delavnice

Boste organizirali pustno zabavo za svoje malčke, pa ne veste, kako jih animirati? Razmislite o pustnih delavnicah, ki jih lahko organizirate sami.

Če boste na pustno soboto gostili polno hišo mladih (ali malce manj mladih) obiskovalcev, jih seveda lahko zaposlite s plesom v maskah. Lahko pa jih zaposlite še na (vsaj) dva načina.

Pustna kuharska delavnica

Kaj, če bi tokrat gostje sami poskrbeli za pogostitev? Če imate dovolj prostora in kuharskih pripomočkov, lahko skupaj pečete krofe, flancate ali veliko bolj preproste miške.

Peka krofov je lahko zabavna izkušnja

Peka krofov je lahko zabavna izkušnja

Zadnje bodo zagotovo uspele, tudi če se jih lotijo manj spretne in potrpežljive otroške ročice.

Seveda pa jih za štedilnikom in ob vročem olju nikoli ne spustite izpred oči.

Za odrasle goste pa lahko organizirate tudi koktajl delavnico, kjer boste mešali pravi karnevalski koktajl Hurricane (recept).

Recept za preproste in hitre miške (povzeto po Kulinarika.net):

Največje otroško veselje je ob pacanje z barvami - tudi po obrazu

Največje otroško veselje je ob pacanje z barvami – tudi po obrazu

Sestavine:

  • 2 jogurtova lončka moke
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 jogurt
  • ščepec soli

Postopek
Najprej penasto zmešamo jajca in sladkor, nato dodamo še vse ostale sestavine. Dobro zmešamo in pustimo testo stati 15 minut. V ponvi segrejemo olje in vanj z žlico polagamo testo. Miške ocvremo do zlato rumene barve in po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

 

Izdelava mask

Malce barv, papirja in škarje - pa so maske tu

Malce barv, papirja in škarje – pa so maske tu

Mlajši obiskovalci bodo zagotovo uživali, če jih boste zaposlili z izdelovanjem mask in kostumov. Naročite jim, naj pridejo brez maske, saj si jo bodo izdelali kar sami. Vi pa pripravite ves potreben material (papir, karton, škarje, lepilo, ostanke blaga itd.) in seveda dovolj delovnega prostora za male ustvarjalce. Pa ne pozabite tudi na barve za obraz.
Svetujemo vam, da se vnaprej oborožite tudi z nekaj preprostimi idejami in navodili, ki bodo v pomoč tistim, ki nimajo svoje ideje za masko. Hkrati pa bo to zagotovilo, da se boste oborožili tudi z dovolj pravega materiala za izdelavo.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*