Domov » Aktualno » Opazovanje utrinkov

Opazovanje utrinkov

Ni ravno tematska zabava, je pa idealna priložnost za romantičen nočni piknik v dvoje ali prijateljsko tekmo v štetju utrinkov.

Vsako leto nas nekje sredi avgusta nekaj noči zapored navdušuje pravi meteorski dež, saj Zemlja vsako leto ob približno enakem času prečka tirnico kometa Swift-Turttle, ki je pred leti za seboj pustil roje prašnate delce. Ti delci vstopajo v naše ozračje in zgorijo, kar s površja vidimo kot zvezdni utrinek. Tovrstnih meteorskih rojev kot ostankov kometov je sicer veliko, vendar je ta (tudi zaradi ugodnega poletnega termina) najbolj znan.

Pripravite si piknik košaro

Pripravite si piknik košaro

Ker so poletne noči tople, svetujemo, da si vnaprej pripravite odejo oziroma podlogo za na tla in piknik košaro s steklenico dobrega vina (ali pločevinkami vaše najljubše pijače) in nekaj prigrizki in pripravljeni ste za nepozaben poletni večer.

To je res neverjetno romantična ideja za preživljanje skupnega časa, lahko pa je tudi zabavno druženje s prijatelji, ki ga lahko začinite s tekmovanjem v tem, kdo bo naštel največ utrinkov.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*