Domov » Aktualno » Najdi morilca

Najdi morilca

Čas karantene nam ponuja možnost, da prosti čas preživimo v družbi svojih najbližjih. Na hladno deževno popoldne ali večer ob kaminu se najbolj prileže obilica smeha, katerega bo na usta privabila igra morilec.

Igra je primerna za najmanj pet igralcev, ki se posedejo v krog. Udeleženci določijo vodjo igre, ki skrbi za pravilen potek. Igralci morajo zapreti oči in glavo obrniti navzdol proti tlom. Vodja medtem določi morilca, zdravnika in policaja tako, da se dotakne rame ali glave izbranca.

Ko so vloge določene, morilec na znak vodje določi žrtev. Na vrsto pride zdravnik, ki skuša pozdraviti žrtev, vendar ni nujno, da nalogo uspešno opravi. V tem primeru žrtev izpade. Kmalu se zbudi še policaj, ki skuša prepoznati morilca.

Naloga vodje je določiti izvršitelje. Medtem ko policaj išče morilca, ta potrdi ali ovrže njegove domneve. Na koncu vsi igralci odprejo oči (v primeru, da je zdravnik uspešno opravil svoje delo, tudi žrtev). Naloga vaščanov oz. igralcev je, da čim hitreje ugotovijo, kdo je morilec in ga pošljejo v zapor.

Igra ima več krogov, ki potekajo po ustaljenem vzorcu. Po vsakem krogu vodja skliče glasovanje in razglasi morilca. Igralci, ki so »umrli« ali so za zapahi, izpadejo in ne sodelujejo več v igri.

Družabna igra najdi morilca

Cilj igre je poiskati morilca.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*