Domov » Aktualno » Let it burn

Let it burn

Popestrite svoj koktajl večer ali zabavo z žarečimi ali ognjenimi koktajli. Posebne učinke boste dosegli z uporabo substanc, ki jih najdete pri sebi doma ali v najbližji trgovini.

Žareč koktajl

Žareč koktajl, Foto: W00kie, Flickr

Žareči koktajli

Koktajli sami od sebe seveda ne bodo zažareli, v kolikor ne boste uporabili žarečega ledu (z led diodami), vendar pa določena hrana in pijača žarita ali oddajata fluoroscenten sij pod črno lučjo.

Tule je nekaj sestavin, ki jih lahko uporabite z navedenim učinkom/barvo:

  • tonik (ki vsebuje kinin) – svetlo modra
  • energijske pijače z vitaminom – svetlo fluorescentna rumena ali zelena
  • zdrobljeni vitamin B – rumen sijaj
  • klorofil – krvavo rdeč sijaj

Imejte v mislih, da mešanje sestavin ne bo nujno dalo barve, ki jo pričakujete- mešanica tonika in energijske pijače tako verjetno ne bo dala zelene barve pač pa modro pijačo.  Vsekakor pa preizkusite nekaj mešanic in uživajte v eksperimentiranju.

Goreči koktajl

Goreči koktajl, Foto: Nik Frey, Wikipedia

Goreči koktajli

Vsako pijačo lahko postrežemo gorečo. Vse, kar moramo storiti je, da na vrhu kot tanko plast dolijemo malce močnega alkohola, kot na primer rum 151, in jo prižgemo.

Obarvani plameni

Etanol gori z modrim, skoraj brezbarvnim plamenom. Plamen pa lahko obarvamo že s ščepcem soli, ki plamene naredi bolj rumene, kalijev klorid jih bo obarval rahlo vijolično, če pa pijačo postrežemo v bakrenih skodelicah, se plameni lahko obarvajo zeleno.

Vsekakor pa pri pripravi svetujemo izdatno previdnost. Nikar se priprave ne lotevajte pod vplivom alkohola, svetujemo pa tudi, da tako pijačo postrežemo gostom, ko so trezni.

POZOR: Preden tako pijačo zaužijemo, morajo plameni ugasniti, drugače lahko pride do hudih poškodb.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*