Domov » Aktualno » Kako okrasiti svoj cosmo

Kako okrasiti svoj cosmo

Cosmopolitan - eden najbolj priljubljenih koktajlov na svetu

Cosmopolitan – eden najbolj priljubljenih koktajlov na svetu

Koktajl mora biti tako paša za naše brbončice kot tudi paša za oči. Okrasitev namreč dopolni tako videz kot tudi okus izbranega koktajla.Klasični dodatki so tako lupinice citrusov, rezine sadja, češnje ali olive. S temi dekoracijami koktajl rahlo spremeni svoj okus in vonj, najbolj pa seveda pridobi na svojem izgledu.

Tradicionalne oblike

Cosmo tradicionalno okrasimo z rezino limete ali pomaranče, kar pa je lahko nekoliko dolgočasno, zato se mnogi poslužujejo različnih variacij. Če bi torej želeli polepšati izgled svojega Cosma, lahko poizkusite z eno od naslednjih možnosti.

Variacije

Pomarančni olupek lahko izkoristimo za to, da iz njega izrežemo različne (praznične) oblike, kar da koktajlu povsem novo dimenzijo.

Tako lahko preizkusite zvezdice, snežake, v času Valentinovega pa bodo priljubljeni tudi srčki.

Če želite zares impresionirati svoje goste, se lahko preizkusite tudi v izdelavi pomarančnih ali limoninih vrtnic.

Potrebujete okoli 2,5 cm širok in cca 10 cm dolg trak iz olupka, ki ga zvijete tako, da je lupine na zunanji strani. Nato notranjost nežno privzdignete, da dobi podobo vrtnice. Vaja dela mojstra.

Preprosto pa še ne pomeni dolgočasno. Lahko namreč zgornji postopek tudi precej poenostavite, pa še vedno uživate v zanimivem učinku.

Manjši trak olupka zvijete in ga z listom (ali brez) pričvrstite na rob kozarca. Pa veliko užitkov ob naslednjem kozarcu vašega najljubšega koktajla.

Cosmopolitan

Najbolj priljubljen koktajl serije Sex in the City. Dekleta že vedo, zakaj.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*