Domov » Aktualno » Bliža se noč čarovnic

Bliža se noč čarovnic

Halloween dekoracija

Halloween dekoracija
Foto by Apolonia, freedigitalphotos.net

Še nekaj dni in spet bodo po zraku spet letele čarovnice.  Kljub temu, da se ta ameriški praznik pri nas bolj počasi prijema, nas v trgovskih centrih že obkroža cela vrsta čarovniških pripomočkov in dekoracije, vključno s kostumi v podobi vampirjev, čarovnic, zombijev in drugih pošasti.

Vsekakor je Noč čarovnic oziroma Halloween idealna priložnost, da na obisk povabimo prijatelje in damo duška svoji temačni domišljiji.

Kar se tiče barv, bodo na ta večer gotovo prevladovale oranžna, rdeča, črna in siva, pri dekoraciji pa imamo proste roke  pri rezljanju buč, izboru sveč ali s posušenim cvetjem, pomagamo pa si lahko tudi z različnimi modeli lobanj, dekorativnimi prti in serveti s temačnimi motivi in otroškimi igračami v podobi pajkov, kač, duhov …

Kolački/možgani

Kolački/možgani
Foto by Apolonia, freedigitalphotos.net

Tortice duhovi

Tortice duhovi
Foto by Apolonia, freedigitalphotos.net

ID-100165761-apolonia

Oči na pladnju
Foto by Apolonia, freedigitalphotos.net

V kolikor smo nekoliko bolj kreativni, lahko pripravimo tudi različne sladice ali prigrizke, ki jih okrasimo s kremo v obliki možganov, pajkovih mrež ali čokoladnih pajkov, v trgovinah pa lahko najdemo tudi različne bombone v obliki oči, črvov itd.

Kar se tiče pijače, so tematski koktajli seveda obvezni,  lahko pa dekoriramo tudi same kozarce s črnimi pentljami, nabodalci namesto dežnikov in »krvavimi« oblivi.

Končno podobo večera pa seveda zokrožita gostitelj kot grof Drakula ali živi mrtvec oziroma gostiteljica v vlogi Morticie Adams ali vampirske kraljice. Vsekakor priporočamo, da si za pripravo in samo zabavo vzamete dovolj časa, da boste v njej lahko zares uživali.

Tematski koktajli: Bloody Mary, Black Widow ali Vampire Kiss ali drugi koktajli v krvavo rdeči barvi.

Komentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen. Polja označena z zvezdico so obvezna. *

*